EgitimTube.Net
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

EgitimTube.Net


 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Domates Pirinçli Enginar

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Darq_phschopat
Admin
Admin



Zodyak Oğlak Mesaj Sayısı : 655
çin astrolojisi Yılan
Kayıt tarihi : 01/10/09
Yaş : 34
celebimutfak.com

Domates Pirinçli Enginar Empty
MesajKonu: Domates Pirinçli Enginar   Domates Pirinçli Enginar Icon_minitimeCuma Şub. 05, 2010 8:43 pm

Enginar göbeği nasıl pişirilir - Enginar göbeği tarifi




Malzemeler

4 enginar göbeği
1/2 limon
40 g (3 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı
2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
125 g mantar (yıkanıp kurulandıktan sonra dilimlenmiş)
1/4 tatlı kaşığı tuz
1 küçük soğan (ince doğranmış)
1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1/2 tatlı kaşığı fesleğen (doğranmış)
2 domates (kabukları soyulup çekirdekleri çıkarıldıktan sonra doğranmış)
50 cl. (2 su bardağı) tuzsuz tavuk (ya da sebze) suyu
175 g pirinç
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
60 g (yaklaşık 1 su bardağı) Parmesan (ya da kaşar) peyniri rendesi
1/2 demet maydanoz (kıyılmış)


Tarifi

Bir emaye tencereye 1 litre (4 su bardağı) su koyup tencereyi orta ateşe oturtarak suyu bir taşım kaynatın. Kaynayınca enginar göbeklerini koyup 10 dakika haşladıktan sonra tencereyi ateşten alın ve enginar göbeklerini süzerek her birini 6 üçgene kesin.
Bir tencereye zeytinyağını ve tereyağının yarısını koyup tencereyi orta ateşe oturtarak tereyağını eritin. Eriyince mantarları koyup tuzu serperek mantarları bıraktıkları bütün suyu çekinceye kadar sote edin. Soğanları ekleyip sürekli karıştırarak 2 dakika pişirdikten sonra sarımsaklar fesleğenler domatesler ve tavuk (ya da sebze) suyunun 125 cl'sini (1/2 su bardağı) katarak karışımı birtaşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp 10 dakika pişirdikten sonra tencereyi ateşten alarak bir kenara bırakın.
4 litrelik (yaklaşık 17 su bardağı) bir fırın kabına (ya da bir güvece) kalan tereyağını koyup kabı orta ateşe oturtarak tereyağını eritin. Eriyince pirinçleri koyup sürekli karıştırarak 3 - 4 dakika kavurun. Tenceredeki domatesli karışımı ekleyip kalan tavuk (ya da sebze) suyunun 25 cl'sini (1 su bardağı) kattıktan sonra karabiberi serperek karışımı bir taşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp kabın üstünü örterek 10 dakika pişirin.
Enginar göbeği parçalarını dağılmamalarına özen göstererek ekleyip kalan tavuk (ya da sebze) suyunu kattıktan sonra Parmesan (ya da kaşar) peyniri rendesini serpin ve tencerenin kapağını kapatarak pirinçler bütün suyu çekinceye kadar (10-15 dakika) pişirin. Kabı ateşten alıp maydanozları serperek servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://forum.egitimtube.net
 
Domates Pirinçli Enginar
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
EgitimTube.Net :: Genel Kültür :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: