Malzemeler :
5 su b. söke un
1 paket kuru maya
yarım çay b. zeytinyağı
1 tatlı k. tuz
1 tatlı k. toz şeker
1 su b. ceviz
alabildiği kadar ılık su
Ara katlar için:
zeytinyağı
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
ceviz
çörek otu
susam
Hazırlanışı :
İlk olarak kekini hazırlayın. Bunun niçin yumurtaları karıştırma kabına
kırın. Üzerine şekeri kırarak mikserle köpürene kadar çırpın. Daha
sonra üzerine yarım çay b. su vanilya kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek karıştırın.
Söke unu karıştırma kabına alın. ÜZerine kuru mayayı
tuzu ve toz şekeri alarak harmanlayın. Daha sonra ortasını açarak içine
zeytinyağını ve alabildiği kadar ılık su dökerek hamuru yoğurmaya
başlayın. Daha sonra önceden bir süre ılık suda beklettiğiniz cevizi
doğrayıcıdan geçirerek hamura ilave edin.
Hazırladığınız hamurdan elmadan biraz daha ufak bir top hamur ayırın.
Kalan hamuru 2 ye ayırın. Her bir hamuru da 4 bezeye ayırarak 8 beze
elde edin. Bu bezeleri tabak büyüklüğünde açın. 4' er tane üstüste
koyarak aralarını yağlayın.
İlk hamuru yağlanmış fırın tepsisine alın. Ortadan uç kısımlarına kadarucunu
kemeyecek şekilde kesin. Sonra orta kısmımdan ucunu tutarak açın. Dİğer
hamuru da ortasına alarak aynı şekilde kesin. Fakat keserken uç
kısımlarının bir öncekinin ortasına gelmesi gerektiğine dikkat edin. En
son başta ayırmış olduğunuz hamuru ortasına koyarak üzerine yumurta
sarısı sürün. Bütün cevizlerden kondurduktan sonra çörek oyu ve susam
serpip 180 derecede pişmeye bırakın.