Profiterol malzemeleri
1 su bardağı su
■1.5 su bardağı un
■100 gram margarin
■1 tatlı kaşığı toz şeker
■1 çay kaşığı tuz
■4 adet yumurta
Çikolata sosu;
■2 su bardağı süt
■2 çorba kaşığı un
■1 su bardağı toz şeker
■1 adet yumurta
■2 çorba kaşığı kakao
■80 gram bitter çikolata
■Yarım çay bardağı sıvı yağ
Kreması için;
■500 gram süt
■1 su bardağı toz şeker
■3 çorba kaşığı un
■1 paket vanilya
■1 çorba kaşığı margarin
Profiterol tarifi
Bir tencereye suyu, margarini ve toz şekeri koyuyoruz. Su kaynayıp margarin eriyince üzerine unu ilave ediyoruz. Tahta kaşıkla kısık ateşte 4 dakika karıştırıyoruz. Daha sonra geniş bir cam kabın içerisine alarak ara sıra karıştırıp ılıklaştırıyoruz. Mikserle biraz karıştırıp içerisine yumurtaları kırıyoruz. Hamuru, içinde topaklar kalmayana kadar karıştırıyoruz. Hamuru hazırlayınca şanti torbasına (buzdolabı poşeti de olabilir) alıyoruz. Şanti torbasına düz uç takıp ceviz veya fındık büyüklüğünde sıkıyoruz. Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 30-50 dakika fırının kapağını açmadan pişiriyoruz. Fırından aldıktan sonra hamurları tepsiden alıyoruz. Soğuduktan sonra hamurların içlerine yaptığımız kremadan koyuyoruz ve üzerine de yaptığımız çikolata sosunu döküyoruz. İsterseniz üzerine yeşil fıstık ya da çikolata rendeleyebilirsiniz.
Kremanın yapılışı;
Bütün malzemeleri soğuk olarak tencereye koyup telle karıştırarak pişirdikten sonra soğutup kullanıyoruz.
Çikolata sosunun yapılışı;
Bütün malzemeleri çikolata hariç tencereye koyup pişiriyoruz. Pişirdikten sonra içerisine çikolataları koyuyoruz ve altını kapatıyoruz. Şimdiden afiyet olsun.