Malzemeler :
Hamuru İçin:
1 Su B.Söke Un
Süt
Kadayıfı İçin
300 Gr.Tel Kadayıf
1 Su B.Ceviz
2 Çorba K.Sıvıyağ
1 Çay B.Su
Üzeri İçin
2 Çorba K.Tereyağı
Şerbeti İçin
3 Su B.Toz Şeker
2 Su B.Su
1 Dilim Limon
Hazırlanışı
Hamuru için
karıştırma kabına 1 su bardağı unu alın. Unun üzerine kıvamına göre süt
ilave edin hamuru yoğurun.Hamuru 2 bezeye bölün.2 bezeyi de merdane ile
yuvarlak tepsi büyüklüğünde açın. Kadayıfı için 300 gr.tel kadayıfı iri
olarak kesin. Kadayıfın üzerine 1 çay bardağı su ve 2 çorba kaşığı
sıvıyağ ilave edin ve tel kadayıfı karıştırın.
Tepsiye 1. hamuru alın.Üzerine tel kadayıfı serpiştirin. Üzerine ceviz
ilave edin. 2.hamuru tel kadayıfın üzerine kapatın.Üzerine eritilmiş
olan tereyağı ilave edin ve önceden ısıtlmış olan 180 derecelik fırında
pişirin.
Şerbeti için tencereye 3 su bardağı toz şekeri alın.Üzerine 2 su bardağı su1 dilim limon ilave edin ve şerbeti kaynatın.Şerbeti ılımaya bırakın.
Tel kadayıf tatlısı fırından çıkınca üzerine şerbeti dökün ve şerbeti çekince servis edin.