EgitimTube.Net
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

EgitimTube.Net


 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Beykoz Kebabı - Beykoz Kebabı Yapılışı

Aşağa gitmek 
3 posters
YazarMesaj
yakan531
Moderatör
Moderatör
yakan531


Zodyak Yay Mesaj Sayısı : 207
çin astrolojisi Domuz
Kayıt tarihi : 16/11/09
Yaş : 28
celebimutfak.com

Beykoz Kebabı - Beykoz Kebabı Yapılışı Empty
MesajKonu: Beykoz Kebabı - Beykoz Kebabı Yapılışı   Beykoz Kebabı - Beykoz Kebabı Yapılışı Icon_minitimePaz Şub. 14, 2010 9:51 am

Malzemeler

• 375 ml (1 1/2 su bardağı) ayçiçek yağı
• 5 adet orta boy kemer patlıcanı
• 3 adet dolmalık biber
• 15 g (1 çorba k.) margarin
• 5 x 125 g dana eti
• 100 g (1 orta boy) soğan
• 7.5 g (1 çorba k.) un
• 1/2 çorba k. salça
• 6 su bardağı su
• Tuz taze çekilmiş karabiber
• 3 adet orta boy domates
Beykoz Kebabı


Yemeğin Hazırlanışı:

Ön hazırlık olarak patlıcanları 2 cm kalınlığında uzunlamasına doğrayın. Üzerlerine tuz serpip 20-30 dakika acı suyu çıktıktan sonra yıkayıp kurulayın.


Biberlerin sap ve çekirdeklerini temizleyip uzunlamasına ikiye kesin. Domatesleri ikiye kesin.
Bir
tavada ayçiçek yağını kızdırın; patlıcanları ve biberleri patlıcanlar
altın sarısı bir renk almcaya kadar kızartın. Margarini bir tencerede
orta ateşte eritin. Yağ kızınca etleri ilave edip sık sık alt üst ederek her iki yanları da iyice kızarıncaya kadar yaklaşık 3-4 dakika pişirip tencereden alın. Aynı tencerede soğanı birkaç dakika sote edin. Unu eleyerek tencereye katın. Bir tahta spatula ile sık sık karıştırarak unu hafifçe pembeleştirin. Salçayı ilave edin. 1 dakika kadar da salçayı yine karıştırmaya devam ederek kavurun. Daha sonra etleri ilave edin. Suyunu sıcak olarak katın. Bir taşım kaynatın tuzunu ve biberini koyun. Tencerenin kapağını kapatıp etleri ağır ateşte iyice yumuşayıncaya kadar
pişirin. Etleri tencereden çıkarın. Soğuyunca kızarmış patlıcanlara
sarın. Kızarmış biberleri ve domates parçalarını kürdanla tutturun.


Etleri
ısıya dayanıklı derince bir kaba yerleştirin. Üzerlerine pişme suyunu
gezdirin. Kabı önceden 180° C`ye getirilip ısıtılmış olan fırına sürüp
15 dakika da fırında pişirin. Pişme kabının içinde gerçek bir Beykoz
Kebabı için üzerine dilerseniz haşlanmış 1/2 kuzu beyni koyarak ve
yanında dilediğiniz garnitür ile sıcak olarak servis yapın
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.egitimtube.net
[B.C.A]Mr.UniqUe
Co-Admin
Co-Admin
[B.C.A]Mr.UniqUe


Zodyak Balık Mesaj Sayısı : 113
çin astrolojisi Keçi
Kayıt tarihi : 06/10/09
Yaş : 33

Cüzdan
Seviye Seviye:
Beykoz Kebabı - Beykoz Kebabı Yapılışı Imgleft0/0Beykoz Kebabı - Beykoz Kebabı Yapılışı Emptybarbleue  (0/0)
Altın Altın:
Beykoz Kebabı - Beykoz Kebabı Yapılışı Empty
MesajKonu: Geri: Beykoz Kebabı - Beykoz Kebabı Yapılışı   Beykoz Kebabı - Beykoz Kebabı Yapılışı Icon_minitimePerş. Şub. 18, 2010 3:09 pm

paylaşım içn tşk
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://forum.egitimtube.net
asonba
Üye



Mesaj Sayısı : 0
Kayıt tarihi : 05/02/10

Beykoz Kebabı - Beykoz Kebabı Yapılışı Empty
MesajKonu: Geri: Beykoz Kebabı - Beykoz Kebabı Yapılışı   Beykoz Kebabı - Beykoz Kebabı Yapılışı Icon_minitimeC.tesi Şub. 20, 2010 12:03 pm

Süper kebab
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Beykoz Kebabı - Beykoz Kebabı Yapılışı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Beykoz Kebabı - Beykoz Kebabı Yapılışı
» Ali Nazik Kebabı
» Pastırmalı Yumurtalı Kıyma Yapılışı
» Sürpriz Köfte Tarifi - Sürpriz Köfte Nasıl Yapılır - Sürpriz Köftenin Yapılışı
» Ispanaklı bonfile - Ispanaklı bonfile Yapılışı

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
EgitimTube.Net :: Genel Kültür :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: