Malzemeler
• 375 ml (1 1/2 su bardağı) ayçiçek yağı
• 5 adet orta boy kemer patlıcanı
• 3 adet dolmalık biber
• 15 g (1 çorba k.) margarin
• 5 x 125 g dana eti
• 100 g (1 orta boy) soğan
• 7.5 g (1 çorba k.) un
• 1/2 çorba k. salça
• 6 su bardağı su
• Tuz taze çekilmiş karabiber
• 3 adet orta boy domates
Beykoz Kebabı
Yemeğin Hazırlanışı:
Ön hazırlık olarak patlıcanları 2 cm kalınlığında uzunlamasına doğrayın. Üzerlerine tuz serpip 20-30 dakika acı suyu çıktıktan sonra yıkayıp kurulayın.
Biberlerin sap ve çekirdeklerini temizleyip uzunlamasına ikiye kesin. Domatesleri ikiye kesin.
Bir
tavada ayçiçek yağını kızdırın; patlıcanları ve biberleri patlıcanlar
altın sarısı bir renk almcaya kadar kızartın. Margarini bir tencerede
orta ateşte eritin. Yağ kızınca etleri ilave edip sık sık alt üst ederek her iki yanları da iyice kızarıncaya kadar yaklaşık 3-4 dakika pişirip tencereden alın. Aynı tencerede soğanı birkaç dakika sote edin. Unu eleyerek tencereye katın. Bir tahta spatula ile sık sık karıştırarak unu hafifçe pembeleştirin. Salçayı ilave edin. 1 dakika kadar da salçayı yine karıştırmaya devam ederek kavurun. Daha sonra etleri ilave edin. Suyunu sıcak olarak katın. Bir taşım kaynatın tuzunu ve biberini koyun. Tencerenin kapağını kapatıp etleri ağır ateşte iyice yumuşayıncaya kadar
pişirin. Etleri tencereden çıkarın. Soğuyunca kızarmış patlıcanlara
sarın. Kızarmış biberleri ve domates parçalarını kürdanla tutturun.
Etleri
ısıya dayanıklı derince bir kaba yerleştirin. Üzerlerine pişme suyunu
gezdirin. Kabı önceden 180° C`ye getirilip ısıtılmış olan fırına sürüp
15 dakika da fırında pişirin. Pişme kabının içinde gerçek bir Beykoz
Kebabı için üzerine dilerseniz haşlanmış 1/2 kuzu beyni koyarak ve
yanında dilediğiniz garnitür ile sıcak olarak servis yapın