Ispanaklı bonfile
Malzemeler
1 kg. ıspanak
Karabiber
6 küçük dilim bonfile
Tuz
2 çorba kaşığı sıvıyağ
200 gr. dil peyniri
2 çorba kaşığı galeta unu
1 adet yumurta
Yapılışı
Ispanakları haşlayın. Etlerin üzerine tuz ve karabiber serpin, kızgın
yağda arkalı önlü kızartın. Etleri tavadan alıp, yağlı kağıt serilmiş
fırın tepsisine koyun. Haşlanmış ıspanakların suyunu süzüp, avuç içinde
sıkın ve ince ince kıyın. Üzerine ince kıyılmış dil peyniri, galeta
unu, yumurta, tuz ve karabiberi katıp, yoğurun. Ispanaklı karışımı
etlerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 15-20
dakika pişirin