Pazı Sarması
MALZEMELER
2 demet pazı yaprağı
400 gr. kıyma
Yarım su bardağı pirinç
3 adet orta boy soğan
1 adet orta boy domates
2 diş sarmısak
Yarım demet maydanoz
Tuz
1 tatlı kaşığı nane
Karabiber
Yapılışı
Yıkanmış pazıları kaynar suya
batırıp çıkarın. Kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine pirinci, ince
kıyılmış soğanları ve domatesi ekleyin. Sarmısak ve maydanozları da
kıyıp, harca ilave edin. Nane, karabiber ve tuzu da katıp karıştırın.
Pazı yapraklarına yeterli miktarda harç koyarak sarın. Sarmaların
üzerini geçecek kadar sıcak su koyup, ocağa oturtun. 30 dakika kadar
pişirin. Yoğurtla servis yapın.